De beste breedte en afmeting voor een website in 2018

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel apparaten met ook nog eens zeer uiteenlopende schermbreedten en -hoogten. Wat is nu de meest geschikte schermbreedte of afmeting voor een website of webshop anno 2018? Ben je designer of ontwikkelaar van websites, dan zal deze vraag je niet onbekend zijn.

Allereerst een handig overzicht van schermresoluties en gebruikerspercentages, gebaseerd op statistieken van over de hele wereld gebruikte schermen in de periode van november 2016 tot november 2017, waar je in 2018 rekening mee zult willen houden:

Resolutie (BxH) Gebruikerspercentage
360 × 640 21.54%
1366 × 768 12.85%
1920 × 1080 7.76%
375 × 667 4.94%
1440 × 900 3.32%
1280 × 800 2.67%

Op de vraag wat nu de beste schermbreedte voor een website is, zou je kunnen antwoorden: ontwerp en bouw éérst voor jouw specifieke doelgroep, daarna voor anderen. Je wilt echter niet voorbijgaan aan de maatregel die Google in april 2015 nam, dat mobielvriendelijkheid van een website meegenomen wordt bij de positionering ervan in zoekresultaten. Google verwoordde het destijds alsvolgt:

“Vanaf 21 april 2015 zal Google gebruik van mobielvriendelijkheid uitbreiden als een ranglijstsignaal. Deze wijziging is van invloed op mobiele zoekopdrachten in alle talen wereldwijd en zal een aanzienlijke invloed op zoekresultaten hebben. Gebruikers zullen het daarom makkelijker vinden om relevante, hoogwaardige zoekresultaten te krijgen die voor diverse apparaten geoptimaliseerd zijn.”

Conclusie: ontwerp en bouw je een website uitsluitend en alleen met jouw doelgroep in gedachten, dan kan door de maatregel van Google, de ‘ranking’ of positionering van de site negatief beïnvloed worden. Vooral wanneer je de mate van mobiel gebruik van je doelgroep, onderschat.

Heb je een webshop of website die niet of onvoldoende geschikt is voor smalle schermweergaven zoals die van een tablet of smartphone? Wij adviseren en ondersteunen graag bij het responsive maken van een bestaande website of webshop voor mobiel, notebook, laptop en tablet. Neem vrijblijvend contact met ons op. Vanaf €249 (ex btw) maken we websites en webshops mobielvriendelijk. Zonder aanvullende kosten.

Redenen voor mobielvriendelijkheid

Positionering

Sinds 2015 neemt Google mobielvriendelijkheid of 'responsiveness' van een website mee bij de positionering of ‘ranking’ ervan in zoekresultaten. Is een website of webshop met andere woorden niet mobielvriendelijk, dan is deze aantoonbaar slechter vindbaar.

Meer mobiel gebruik

In toenemende mate surfen mensen op het internet met een smartphone of tablet. Sinds begin 2014 blijken wereldwijd meer gebruikers en klanten met een mobieltje te internetten, dan met een desktop PC. Anticipeer op deze trend. Want je concurrent doet dat zeker.

Mobiele betalingen

Financiële instellingen en high-tech bedrijven bieden volop mogelijkheden om op smartphone en tablet betalingen te doen. Websites en webshops worden daardoor steeds vaker gebouwd met mobiele transacties in gedachten. Wees slim en speel in op deze ontwikkeling.

Werkwijze

Besluit je om je bestaande website of webshop door ons mobiel-, tablet- en laptopvriendelijk te laten maken, dan gaan we alsvolgt werk. We kopiëren de website naar onze eigen ontwikkelomgeving waarop we snel, betrouwbaar en makkelijk kunnen werken. Je website of webshop ondervindt dus geen hinder of onderbreking en blijft gewoon toegankelijk voor bezoekers. Van tevoren geven we nauwkeurig aan wanneer we beginnen en hoeveel tijd we nodig hebben, bij voorkeur telefonisch. Nadat we onze werkzaamheden doorgevoerd en getest hebben, sturen we je een link die je kunt controleren. Zijn jouw bevindingen positief, dan zetten we de (aangepaste) code live op de website. Voor de zekerheid vragen we je om je site nog een laatste keer te controleren. Look & feel blijven uiteraard zoveel mogelijk gehandhaafd.

Controleer mijn website

Offerte

Weten wat het kost om je bestaande website of webshop mobielvriendelijk te maken? Advies nodig? Compleet nieuwe website, mobielvriendelijk, in WordPress, Magento, Joomla, OpenCart, ASP of Drupal, makkelijk te beheren en vindbaar in Google? Vul onderstaand formulier in.

Afgeronde projecten

Rijschool Poolster | rijschoolpoolster.nl
Rijlessen en -opleidingen in Lelystad

Middernachtsroep | middernachtsroep.nl
Stichting Zendingswerk in Doorn

De Kleine Kunst | dekleinekunst.nl
Kinderdagverblijf en opvang Ommen

Mikomax Furniture | mikomaxfurniture.nl
Mikomax project-, kantoor- en ontvangstmeubilair

Trinity | bandtrinity.com
Officiële website van Trinity Music

Ruth Jacott | ruthjacott.nl
Officiële website van Ruth Jacott

Baas over je burn-out | baasoverjeburnout.nl
CGMV vakorganisatie

Bouwhuis Parket | bouwhuisparket.nl
Specialist in laminaat- en parketvloeren

Vanda Carpets | vandacarpets.nl
Specialist in tapijten en deurmatten

Jongerenklooster | jongerenklooster.nl
Een plek waar rust heerst in Diepenveen

Zit sta bureau | zitstabureau.org
Kantoor- en projectinrichting

idd | idd.nu
Ontwerpbureau

WITh Accountants | withaccountants.nl
Accountants in non-profit

CB Bewind | cbbewind.nl
Deskundige, persoonlijke en betrokken bewindvoerders

Restment | restment.com
Security management en consultancy

Bureau VIER-V | vierv.nl
Relatietherapie, coaching, supervisie en leertherapie

ReValVal | revalval.com
Zendelingsorganisatie

Caprice Training | caprice.training
Commerciële en communicatieve trainingen

Schildersbedrijf Groen | schildersbedrijfgroen.net
Binnen- en buitenschilderwerk

Coaching4Change | coaching4change.nl
Coachingspraktijk voor loopbaancoaching

Foto Semeins | fotosemeins.nl
Online fotowinkel

XtremeLimo | xtremelimo.nl
Limousineverhuurservice

Ma d’r Lief | gobmadrlief.nl
Gastouderbureau

Modulaire Bank | modulairebank.nl
Modulaire zitbanken en -elementen

Klinker Makelaardij | klinkermakelaars.nl
Vastgoedmakelaar

TPP Bos – Van den Berg | tppbosvandenberg.nl
Tandprothetische praktijk

Problemen met Magento webshop? Wij bieden betaalbare hulp en oplossingen voor Magento. Naast het mobiel- en tabletvriendelijk maken van bestaande websites, richten we ons dagelijks op vormgeving en bouw van nieuwe websites, MailChimp templates en sjablonen, webdesignveilige en snelle webhostingzoekmachine-optimalisatie en verbeterde vindbaarheid in Google, preventief onderhoud, verhuizing van websites en domeinnamen, spoedopdrachten, ondersteuning bij problemen en hulp en advies bij een gekraakte of gehackte website. Bij ons kun je ook terecht voor een betaalbare, responsive, professionele budget website, die je makkelijk onderhoudt en beheert.

© mijnwebsite mobielmakenalgemene voorwaarden
webdesigner in zwolle