19 jan 2016
MIJN WEBSITE MOBIEL MAKEN

Mobielvriendelijkheid en vindbaarheid

Hoe zit het nou werkelijk in elkaar? Gaan websites die niet responsive en mobielvriendelijk zijn, het in de zoekresultaten merken? Zullen zij bezoekers en klanten kwijtraken?

Google heeft inderdaad besloten om 'voorrang te geven' aan mobielvriendelijke pagina's, maar het ligt iets genuanceerder dan de meeste mensen denken.

Op 21 april 2015 gaf Google antwoord op deze herhaaldelijk gestelde vragen. De grootste zoekmachine ooit, kondigde officieel aan dat mobielvriendelijke webpagina's, pagina's die geschikt voor en bruikbaar op mobiele apparaten zijn, een boost zullen krijgen bij de positionering of ranking ervan in zoekresultaten. Het tegenovergestelde geldt volgens Google eveneens: webpagina's ontworpen voor uitsluitend grote schermen en apparaten, zullen een significante daling zien in de positionering in mobiele zoekresultaten.

Hoe zit het met de positionering en ranking van op desktop en tablet gezochte webpagina's?
De ranking of volgorde van zoekresultaten daarop weergegeven, zal niet veranderen. De maatregel die Google aankondigt heeft alleen een uitwerking en effect op zoekprocessen verricht op mobiele apparaten, in uiteenlopende talen en op diverse locaties en plaatsen.

Is de verbeterde positionering binnen zoekresultaten weergegeven op mobiele apparaten een verbetering op niveau van pagina of algehele site?
Het is gerelateerd aan individuele pagina's. Voorbeeld: stel 10 van de 20 pagina's van je website zijn mobielvriendelijk, dan zullen alleen die 10 mobielvriendelijke pagina's positief beïnvloed worden in hun positionering binnen zoekresultaten verkregen op mobiele apparaten.

Hoe weet ik of Google mijn webpagina's mobielvriendelijk beschouwt?
Individuele pagina's kun je testen op mobielvriendelijkheid, door gebruik te maken van Google's mobielvriendelijkheidstest.

Advies of hulp nodig bij het mobiel maken van een bestaande of nieuwe website? Neem vrijblijvend contact met ons op, of lees verder.

MIJN WEBSITE MOBIEL MAKEN
T 06 24 79 34 25
KvK 533 976 22
BTW NL106424713B01
Prijzen exclusief BTW

Persoonsgegevens via deze website verzameld, worden uitsluitend en alleen gebruikt voor het doel waarvoor ze zijn achtergelaten. Daarmee wordt aan de privacywetgeving voldaan.