Mobielvriendelijkheid en vindbaarheid

Hoe zit het nou echt in elkaar? Gaan websites en webshops die niet responsive en mobielvriendelijk zijn, het in de zoekresultaten merken? Zullen zij bezoekers en klanten kwijtraken? Zakken ze in de ‘ranking’?

Google heeft inderdaad besloten om ‘voorrang te geven’ aan mobielvriendelijke pagina’s, maar het ligt iets genuanceerder dan velen denken.

Op 21 april 2015 gaf Google antwoord op bovenstaande vragen. De grootste zoekmachine ooit, kondigde officieel aan dat mobielvriendelijke webpagina’s, pagina’s die geschikt voor en bruikbaar op mobiele apparaten zijn, een boost zullen krijgen bij de positionering of ranking ervan in zoekresultaten.

Het tegenovergestelde geldt volgens Google eveneens: webpagina’s ontworpen voor uitsluitend grote schermen en apparaten, zullen een significante daling zien in de positionering in mobiele zoekresultaten.

Hoe zit het met de positionering en ranking van op desktop en tablet gezochte webpagina’s?
De ranking of volgorde van zoekresultaten daarop weergegeven, zal niet veranderen. De maatregel die Google aankondigt heeft alleen een uitwerking en effect op zoekprocessen verricht op mobiele apparaten, in uiteenlopende talen en op diverse locaties en plaatsen.

Is de verbeterde positionering binnen zoekresultaten weergegeven op mobiele apparaten een verbetering op niveau van pagina of algehele site?
Het is gerelateerd aan individuele pagina’s. Voorbeeld: stel 10 van de 20 pagina’s van je website zijn mobielvriendelijk, dan zullen alleen die 10 mobielvriendelijke pagina’s positief beïnvloed worden in hun positionering binnen zoekresultaten verkregen op mobiele apparaten.

Hoe weet ik of Google mijn webpagina’s mobielvriendelijk beschouwt?
Individuele pagina’s kun je testen op mobielvriendelijkheid, door gebruik te maken van Google’s mobielvriendelijkheidstest.

Advies nodig bij het mobiel maken van uw website? Vanaf €249 (ex btw) maken we websites en webshops responsive, zonder maandelijks terugkerende kosten. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Redenen voor mobielvriendelijkheid

Positionering

Sinds 2015 neemt Google mobielvriendelijkheid of 'responsiveness' van een website mee bij de positionering of ‘ranking’ ervan in zoekresultaten. Is een website of webshop met andere woorden niet mobielvriendelijk, dan is deze aantoonbaar slechter vindbaar.

Meer mobiel gebruik

In toenemende mate surfen mensen op het internet met een smartphone of tablet. Sinds begin 2014 blijken wereldwijd meer gebruikers en klanten met een mobieltje te internetten, dan met een desktop PC. Anticipeer op deze trend. Want je concurrent doet dat zeker.

Mobiele betalingen

Financiële instellingen en high-tech bedrijven bieden volop mogelijkheden om op smartphone en tablet betalingen te doen. Websites en webshops worden daardoor steeds vaker gebouwd met mobiele transacties in gedachten. Wees slim en speel in op deze ontwikkeling.

Werkwijze

Besluit je om je bestaande website of webshop door ons mobiel-, tablet- en laptopvriendelijk te laten maken, dan gaan we alsvolgt werk. We kopiëren de website naar onze eigen ontwikkelomgeving waarop we snel, betrouwbaar en makkelijk kunnen werken. Je website of webshop ondervindt dus geen hinder of onderbreking en blijft gewoon toegankelijk voor bezoekers. Van tevoren geven we nauwkeurig aan wanneer we beginnen en hoeveel tijd we nodig hebben, bij voorkeur telefonisch. Nadat we onze werkzaamheden doorgevoerd en getest hebben, sturen we je een link die je kunt controleren. Zijn jouw bevindingen positief, dan zetten we de (aangepaste) code live op de website. Voor de zekerheid vragen we je om je site nog een laatste keer te controleren. Look & feel blijven uiteraard zoveel mogelijk gehandhaafd.

Controleer mijn website

Offerte

Weten wat het kost om je bestaande website of webshop mobielvriendelijk te maken? Advies nodig? Compleet nieuwe website, mobielvriendelijk, in WordPress, Magento, Joomla, OpenCart, ASP of Drupal, makkelijk te beheren en vindbaar in Google? Vul onderstaand formulier in.

Afgeronde projecten

Rijschool Poolster | rijschoolpoolster.nl
Rijlessen en -opleidingen in Lelystad

Middernachtsroep | middernachtsroep.nl
Stichting Zendingswerk in Doorn

De Kleine Kunst | dekleinekunst.nl
Kinderdagverblijf en opvang Ommen

Mikomax Furniture | mikomaxfurniture.nl
Mikomax project-, kantoor- en ontvangstmeubilair

Trinity | bandtrinity.com
Officiële website van Trinity Music

Ruth Jacott | ruthjacott.nl
Officiële website van Ruth Jacott

Baas over je burn-out | baasoverjeburnout.nl
CGMV vakorganisatie

Bouwhuis Parket | bouwhuisparket.nl
Specialist in laminaat- en parketvloeren

Vanda Carpets | vandacarpets.nl
Specialist in tapijten en deurmatten

Jongerenklooster | jongerenklooster.nl
Een plek waar rust heerst in Diepenveen

Zit sta bureau | zitstabureau.org
Kantoor- en projectinrichting

idd | idd.nu
Ontwerpbureau

WITh Accountants | withaccountants.nl
Accountants in non-profit

CB Bewind | cbbewind.nl
Deskundige, persoonlijke en betrokken bewindvoerders

Restment | restment.com
Security management en consultancy

Bureau VIER-V | vierv.nl
Relatietherapie, coaching, supervisie en leertherapie

ReValVal | revalval.com
Zendelingsorganisatie

Caprice Training | caprice.training
Commerciële en communicatieve trainingen

Schildersbedrijf Groen | schildersbedrijfgroen.net
Binnen- en buitenschilderwerk

Coaching4Change | coaching4change.nl
Coachingspraktijk voor loopbaancoaching

Foto Semeins | fotosemeins.nl
Online fotowinkel

XtremeLimo | xtremelimo.nl
Limousineverhuurservice

Ma d’r Lief | gobmadrlief.nl
Gastouderbureau

Modulaire Bank | modulairebank.nl
Modulaire zitbanken en -elementen

Klinker Makelaardij | klinkermakelaars.nl
Vastgoedmakelaar

TPP Bos – Van den Berg | tppbosvandenberg.nl
Tandprothetische praktijk

Problemen met Magento webshop? Wij bieden betaalbare hulp en oplossingen voor Magento. Naast het mobiel- en tabletvriendelijk maken van bestaande websites, richten we ons dagelijks op vormgeving en bouw van nieuwe websites, MailChimp templates en sjablonen, webdesignveilige en snelle webhostingzoekmachine-optimalisatie en verbeterde vindbaarheid in Google, preventief onderhoud, verhuizing van websites en domeinnamen, spoedopdrachten, ondersteuning bij problemen en hulp en advies bij een gekraakte of gehackte website. Bij ons kun je ook terecht voor een betaalbare, responsive, professionele budget website, die je makkelijk onderhoudt en beheert.

© mijnwebsite mobielmakenalgemene voorwaarden
webdesigner in zwolle