Starbucks, blockchain en mobiel bestellen

Bij Starbucks wordt steeds meer mobiel besteld en betaald. Met wereldwijd meer dan 28.000 vestigingen en een in 2015 gelanceerde mobiele betalingsapp, is het aantal mobiele bestellingen er in het eerste kwartaal van 2018 beduidend toegenomen. In de VS wordt op het ogenblik 11% van de bestellingen met smartphone gedaan.

De internationale koffieketen houdt om die reden al een tijdje een heel specifieke en moderne technologie in de gaten. Een technologie die de potentie heeft om deze industrie (en andere) fundamenteel en revolutionair te veranderen: blockchaintechnologie. Blockchain is bekend als de technologie achter Bitcoin en andere cryptocurrency’s, maar er zijn veel meer toepassingen die op deze techniek draaien. Starbucks wil op het gebied van mobiele betalingen kortom vooroplopen.

Alhoewel Starbucks zegt niet van zins te zijn om een eigen digitale munt te maken of actief in blockchaintechnologie te investeren, realiseert de onderneming zich als geen ander dat gewoonten van consumenten veranderen. Voormalig Starbucks CEO Howard Schultz benadrukt dat digitale valuta’s door een merk en fysieke omgeving moeten worden gelegitimeerd, waardoor de consument vertrouwen in de transactie krijgt en zegt:

“Ik ben ervan overtuigd dat we op het punt staan om een nieuw tijdperk in te gaan. Een tijdperk waarin de blockchaintechnologie een significant digitaal betaalmiddel kan bieden, met praktische toepassingen voor de consument.”

Ofschoon blockchaintechnologie de rol van banken bij de afhandeling van betalingen over het algemeen inperkt en in sommige gevallen zelfs uitsluit, investeren banken in mobiele betalingsdiensten. Dat blijkt uit een onderzoek verricht door de Federal Reserve Bank of Boston in de Verenigde Staten. Van alle banken in de VS biedt 24% ondersteuning voor mobiele betalingen aan en is 40% van plan om dit vóór 2020 te gaan doen.

Redenen voor mobielvriendelijkheid

Positionering

Sinds 2015 neemt Google mobielvriendelijkheid of 'responsiveness' van een website mee bij de positionering of ‘ranking’ ervan in zoekresultaten. Is een website of webshop met andere woorden niet mobielvriendelijk, dan is deze aantoonbaar slechter vindbaar.

Meer mobiel gebruik

In toenemende mate surfen mensen op het internet met een smartphone of tablet. Sinds begin 2014 blijken wereldwijd meer gebruikers en klanten met een mobieltje te internetten, dan met een desktop PC. Anticipeer op deze trend. Want je concurrent doet dat zeker.

Mobiele betalingen

Financiële instellingen en high-tech bedrijven bieden volop mogelijkheden om op smartphone en tablet betalingen te doen. Websites en webshops worden daardoor steeds vaker gebouwd met mobiele transacties in gedachten. Wees slim en speel in op deze ontwikkeling.

Werkwijze

Besluit je om je bestaande website of webshop door ons mobiel-, tablet- en laptopvriendelijk te laten maken, dan gaan we alsvolgt werk. We kopiëren de website naar onze eigen ontwikkelomgeving waarop we snel, betrouwbaar en makkelijk kunnen werken. Je website of webshop ondervindt dus geen hinder of onderbreking en blijft gewoon toegankelijk voor bezoekers. Van tevoren geven we nauwkeurig aan wanneer we beginnen en hoeveel tijd we nodig hebben, bij voorkeur telefonisch. Nadat we onze werkzaamheden doorgevoerd en getest hebben, sturen we je een link die je kunt controleren. Zijn jouw bevindingen positief, dan zetten we de (aangepaste) code live op de website. Voor de zekerheid vragen we je om je site nog een laatste keer te controleren. Look & feel blijven uiteraard zoveel mogelijk gehandhaafd.

Controleer mijn website

Offerte

Weten wat het kost om je bestaande website of webshop mobielvriendelijk te maken? Advies nodig? Compleet nieuwe website, mobielvriendelijk, in WordPress, Magento, Joomla, OpenCart, ASP of Drupal, makkelijk te beheren en vindbaar in Google? Vul onderstaand formulier in.

Afgeronde projecten

De Kleine Kunst | dekleinekunst.nl
Kinderdagverblijf en opvang Ommen

Mikomax Furniture | mikomaxfurniture.nl
Mikomax project-, kantoor- en ontvangstmeubilair

Trinity | bandtrinity.com
Officiële website van Trinity Music

Ruth Jacott | ruthjacott.nl
Officiële website van Ruth Jacott

Baas over je burn-out | baasoverjeburnout.nl
CGMV vakorganisatie

Bouwhuis Parket | bouwhuisparket.nl
Specialist in laminaat- en parketvloeren

Vanda Carpets | vandacarpets.nl
Specialist in tapijten en deurmatten

Jongerenklooster | jongerenklooster.nl
Een plek waar rust heerst in Diepenveen

Zit sta bureau | zitstabureau.org
Kantoor- en projectinrichting

idd | idd.nu
Ontwerpbureau

WITh Accountants | withaccountants.nl
Accountants in non-profit

CB Bewind | cbbewind.nl
Deskundige, persoonlijke en betrokken bewindvoerders

Restment | restment.com
Security management en consultancy

Bureau VIER-V | vierv.nl
Relatietherapie, coaching, supervisie en leertherapie

ReValVal | revalval.com
Zendelingsorganisatie

Caprice Training | caprice.training
Commerciële en communicatieve trainingen

Schildersbedrijf Groen | schildersbedrijfgroen.net
Binnen- en buitenschilderwerk

Coaching4Change | coaching4change.nl
Coachingspraktijk voor loopbaancoaching

Foto Semeins | fotosemeins.nl
Online fotowinkel

XtremeLimo | xtremelimo.nl
Limousineverhuurservice

Ma d’r Lief | gobmadrlief.nl
Gastouderbureau

Modulaire Bank | modulairebank.nl
Modulaire zitbanken en -elementen

Klinker Makelaardij | klinkermakelaars.nl
Vastgoedmakelaar

TPP Bos – Van den Berg | tppbosvandenberg.nl
Tandprothetische praktijk

Problemen met Magento webshop? Wij bieden betaalbare hulp en oplossingen voor Magento. Naast het mobiel- en tabletvriendelijk maken van bestaande websites, richten we ons dagelijks op vormgeving en bouw van nieuwe websites, MailChimp templates en sjablonen, webdesignveilige en snelle webhostingzoekmachine-optimalisatie en verbeterde vindbaarheid in Google, preventief onderhoud, verhuizing van websites en domeinnamen, spoedopdrachten, ondersteuning bij problemen en hulp en advies bij een gekraakte of gehackte website. Bij ons kun je ook terecht voor een betaalbare, responsive, professionele budget website, die je makkelijk onderhoudt en beheert.

© mijnwebsite mobielmakenalgemene voorwaarden
webdesigner in zwolle